DO-UČ-SE-TO

22-11-06 | Blog

Zahlédli jste ve škole plakát DO-UČ-SE-TO, s několika poněkud krejzy ilustracemi? Nebo jste ho nezahlédli, ale v něčem ukrutně plavete, topíte se a probubláváte se pomalu ke dnu? Anebo zdatně plavete, ale potřebujete vylepšit svůj styl? Případně jste ve fyzikálním stavu “float”, čili “nahorudolu”, nebo také “odezdikezdi”?

SELF-E-LEARNING.COM (PN) a CONSTANT.EDUCATION (JP) společně rozběhli (jako 2 učitelé) / rozběhly (jako 2 platformy) pilotní projektík DO-UČ-SE-TO, který je zcela zdarma pro cehnické žákyně a žáky.

V tuto chvíli je převážně distanční, tedy online.

Využíváme technologie, ale také hledáme, jakým způsobem mohou lidé mimo školu vstupovat do výuky.

K dispozici jsou:

  • 4 iPADY s tužkami, které je možné si zapůjčit dlouhodobě (to pokud to myslíte s domácí přípravou vážně), nebo na jedno doučovací odpoledne, s nainstalovanými GoodNotes
  • rezervační kalendář constant.education, který odesílá automatické SMS zprávy, takže na individuál je extra těžké zapomenout
  • průběžné online sledování práce v GoodNotes

A jak to vypadá v praxi?

V rámci matiky společně počítáme do 1 souboru v GoodNotes – matematiku si tak už nešmudláte někam na svůj papír, ale jste pěkně pod drobnohledem. Zkoušíme, co se stane, když stejnou úlohu řeší 3 lidé na jeden e-papír a mohou se od sebe vzájemě inspirovat. Současně jsme připojeni přes Teams a povídáme si o tom. Už jsme blízko tomu, že je to jako sedět vedle sebe.

V rámci hodin angličtiny ve škole mají jednotlivé třídy možnost rezervovat si distančního učitele na 10 min. konverzaci.

Plánujeme projektovou výuku, která kombinuje prezenční a distanční průvodce – dva, kteří vám hned dají za ucho, když budete vyvádět něco, co nemáte, a jednoho, který vám dá za ucho virtuálně. Ale vše samozřejmě velmi laskavě a zcela přátelsky.

Máte-li chuť, stačí, když přijdete. No, není prima si občas domů vzít iPad s tužkou? 🙂